Oameni · Sentimente · Stări

Eu. Un om

16357546_1451910941509965_1270765051_o

Sunt doar un om. Un om din miliarde de alți oameni. Un om care trăiește, respiră, gândește și are sentimente. Sentimente care sunt din ce în ce mai diverse. Plâng, râd, iubesc, urăsc, sunt entuziasmată, sunt demoralizată. Sar în sus de bucurie și mă ascund din cauza tristeții, țip când sunt nervoasă și râd cu gura până la urechi când sunt fericită. Am opinii pe care uneori mi le exprim și pe care alteori prefer să le țin pentru mine; nu pentru că mi-ar aduce vreun prejudiciu mie, ci pentru că încerc să îi protejez pe alții. Fac și glume bune și proaste. Sunt cu picioarele pe pământ, dar îmi place să fiu și cu capul în nori uneori; să visez cu ochii deschiși. Am multe părți frumoase și sunt conștientă că și suficiente urâte.

Toate astea sunt parte din mine. Mă completează și mă transformă în mine.

Când sunt la pământ, problemele îmi curg din suflet prin râuri de lacrimi și sufletul mi se sparge precum o folie cu bule. M-am ridicat întodeauna și am încercat să aduc în viața mea doar lucruri pozitive și să le ignor pe cele negative. Mă acaparează uneori și simt că problemele mele sunt cele mai mari din tot universul, că toate ghinioanele vin numai la mine. Și atunci aflu total întâmplător de problemele altora, cu mult mai mari decât ale mele și îmi dau seama că ar trebui să fiu mulțumită. Mulțumită cu ce am, cu ce sunt. Mulțumită cu mine.

Greșesc. Le greșesc altora și îmi greșesc și mie. Nu sunt perfectă și nu o să fiu vreodată. Cred că de fapt nici nu vreau să fiu. Vreau să îmi greșesc mie de multe ori, ca să învăț să nu îi rănesc pe alții.

Sunt doar un om.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s