Oameni · România · Stări

Când ignoranța alege conducătorii

20160606_132514

M-am trezit ieri dimineață cu gândul că “azi e ziua aia în care NOI o să schimbăm ceva”. Eram optimistă, cu toate că statisticile îmi spuneau altceva.  Am ieșit din casă, am aruncat gunoiul la tomberon și m-am dus direct la școala de peste drum, ca să încerc să ajut și eu la aruncarea gunoiului din Bucureștiul meu.

Am făcut-o doar câțiva dintre noi. VOI restul v-ați păstrat gălețile pline pentru încă patru ani. Pline de lene, de lături, de indiferență, de nesimțire. În București secțiile de votare sunt la fel de multe precum mașinile din trafic, în consecință niciunul dintre cetățeni nu ar fi străbătut drumuri anevoioase pentru a-și exercita dreptul. (Am prieteni ce au domiciliul în alte orașe, la 200 – 400 km, care s-au dus acasă să facă ce trebuie). Cu toate astea, 70% dintre “vecinii” mei de oraș au preferat să facă altceva. Două minute vă lua să puneți patru ștampile. Nu mai mult. Chiar nu ați putut să pierdeți două minute din viața voastră mult prea importantă? Locuiți aici în fiecare zi, vă văitați de diversele probleme, că nu avem aia că nu avem ailaltă, că tot e de c***t, că la ăia în Londra, Paris, Berlin e mai mișto, că la ei se poate și la noi nu. Păi normal că se poate, pentru că omul sfințește locul și pentru că sunt cetățeni mai responsabili decât VOI. Londonezii au ales un primar musulman, chiar în vremurile astea când arabii sunt atât de blamați. Au fost deschiși la nou și au acordat credit unuia care nu e de-al lor. VOI ăștia care ați stat acasă, ați vrut să vedeți fapte de la niște oameni care înainte nu au avut putere. N-au făcut fapte notabile pentru că n-au avut loc de alții mai hoți, băi … M-au întrebat mulți ce a făct Nicușor Dan, că voi nu vedeți fapte. Dar Firea ce a făcut? A avut influență mai multă decât a avut Dan. A făcut ceva bun cu ea? NU! Ăștia roșii și cu 3 trandafiri au avut N șanse până acum să ne arate că dacă vor, pot. Problema e că nu vor, iar voi insistați și le băgați bani în buzunare cu toate mâinile. Până când???

Mai mulți decât ieri ați ieșit în stradă acum jumătate de an când vă băteați cu pumnii în piept că vreți să faceți schimbări, că vreți să scăpați de corupți și hoți. Ați vrut guvern de tehnocrați și după ce ați reușit, i-ați adus înapoi la putere pe aceeași de acum juma’ de an. Pentru VOI ăștia cărora nu vă pasă, ar trebui să avem o lege care să vă oblige să plătiți amenzi grase pentru neprezentare. Pentru că indiferența voastră ne atinge și pe noi, vecinii voștri.

Ieri nu ați făcut decât să întoarceți orașul cu 26 de ani în urmă. L-ați făcut roșu pe timp de vară, căci revoluția și #colectiv fuseseră pe timp de iarnă… Și da, este clișeic ce voi spune, dar ați făcut ceva pe niște oameni care au vrut schimbare și atunci și acum.

Sper că sunteți mulțumiți acum că o avem pe dna. Gabi Fii Rea edil la București, chiar dacă nici măcar nu locuiește în oraș… De notat în manualele de istorie: 5 iunie 2016 Marea Unire dintre București și Voluntari.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s