Uncategorized

O să fie bine!

Am observat că ăsta e răspunsul pe care îl dăm cuiva atunci când rămânem în pană de idei în a-l îmbărbăta, atunci când este cu moralul la pământ, când are nevoie de o vorbă bună. Sunt cuvinte de amăgire, care îl fac pe cel căruia i te adresezi să se simtă mai bine și câteodată chiar funcționează.

De fapt, nici noi nu știm dacă o să fie bine, dar sperăm în adâncul sufletului nostru că familia sau prietenii noștri nu vor mai avea probleme, nu vor mai suferi și vor fi fericiți. “O să fie bine” este răspunsul pesimistului, pentru că…în fond asta suntem cu toții…niște pesimiști. Cineva îți spune ce probleme are, plânge lângă tine, ție îți e milă, ți se rupe sufletul, dar singurele cuvinte de consolare care-ți vin în minte, sunt … lasă, că o să fie bine, răsare soarele și pe strada noastră…

Nu știm dacă vreodată o să fie bine, nu știm ce se va întâmpla, suntem legați de mâini și de picioare în a-i ajuta pe ceilalți și tot ce putem să facem este să le gâdilăm auzul și să sperăm alături de ei, chiar dacă în final totul se va transforma într-un dezastru.

Am citit într-o carte că dacă îți păstrezi optimismul, într-un final Universul va fi de partea ta. Totul este o tehnică de control a minții și tu ești cel care atrage binele asupra ta. Bullshit! Ești răbdător, da, însă până la un moment dat, când, ori treci peste probleme si mergi mai departe ca și cum nu s-au întâmplat (depinde cât sunt de grave), ori bați la poarta spitalului 9. Normal că într-un final totul se rezolvă, mai mult sau mai puțin, fiindcă viața merge înainte, cu bune sau cu rele, dar totul depinde de tine, nu de univers. Doar o boală incurabilă nu-și are leacul. Momentan! Va veni și vremea aia în care cancerul va putea fi tratat, până atunci însă, mulți oameni se vor fi dus mult prea devreme și pentru aceia, nu o să mai fie bine!

One thought on “O să fie bine!

  1. Cata dreptate ai Stef si de cate ori am fost in situatia asta..si tu sti mai bine..Viata e de cele mai multe ori nedreapta..si ne indrebam..dar de ce noi??nimeni nu stie raspunsul..dar cineva odata imi spunea..Geo, viata e grea..cu probleme..de te gandesti daca oare Dumnezeu chiar exista..dar sa stii ca este acolo si nu ti da mai mult decat poti duce!!nu stiu cata dreptate avea ,ca vorba ta..cateodata parca nu mai poti si- ti vine sa bati la usa spitalului de nebuni..rabdarea parca nu mai este..si uite asa iti vin gandurile rele..si colac peste pupaza..o problema nu vine niciodata singura!!asta e partea cea mai proasta..dupa ce ca esti suparat de una..mai vin inca nu stiu cate peste capul tau..ma rog. sa revenim la subiect! Eu stiu cel mai bine ca vorbele de alinare gen “o sa fie bine, o sa rasara soarele..” sunt exact bullshit!!dar sunt bune pt ca ne ridica moralul si asta ne ajuta sa putem rezista problemelor si in a gasi o solutie mai buna decat spitalul 9 sau altele mai rele..Sti chiar ma gandeam odata cum e si cu gandurile astea, apropo la cartea aia pe care ai citit-o si tu..sa stii ca ,cateodata chiar are efect..acum ca am citit-o si eu..ma gandeam ca de cate ori aveam probleme si mi se parea ca viata se termina..si ca nu mai am solutii si multe alte prostii in ganduri si in cap..ma gandeam singura..Doamne ajuta-ma sa trec peste asta..ajuta-ma sa gasesc o solutie..sa fie bine..trebuie sa fie bine..nu a fost chiar foarte bine..dar am 2 comori de printese ..cand ma uit la ele uit de toate necazurile si de toate problemele..si stii prin cate am trecut si numai singura m-am ajutat..asa ca rabdare si “O sa fie bine!!” :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s